Erkmen İlkokulu Tarihçesi

Yardımcı Personellerimiz


21-09-2021

ERKMEN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ _ OKUL TARİHÇESİ

( 1939- ∞ )

 Erkmen'de 1939 tarihinde İlkokul açılmış olup tek derslik ve tek öğretmenle eğitim-öğretime başlamıştır. Bu yıllarda ilkokulun öğretim süresi üç yıl olup okula yedi yaşında kayıt yapılırdı. Zamanla öğrenci sayısının artmasıyla tek sınıflı okul yıkılarak yerine 1960 yılında üç derslikli bir bina yapılmıştır. 1964 yılında ihtiyaca cevap veremeyen bu binanın yanına şu anda da kullanılan dört derslik, bir idari oda ve bir öğretmenler odasından oluşan B blok yapılmıştır.

Erkmen İlkokulu'ndan mezun olan öğrenciler 1984 yılına kadar Afyonkarahisar'daki ortaokullarda öğrenimlerine devam etmişler. 1984 yılında Erkmen Ortaokulu şu an Sağlık Ocağı olarak kullanılan binada hizmet vermeye başlamıştır.

1993 yılında mevcut binaların ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle 3 derslikli eski bina yıkılarak A blok iki katlı olarak yapılmış ve hizmete girmiştir.

1997 yılında ilkokul ve ortaokul birleştirilerek 8 yıllık mecburi eğitim kapsamında okulumuzun adı Erkmen İlköğretim Okulu olmuştur. Ortaokulun kullanılmayan eski binası 2006 yılında Sağlık Bakanlığı'na devredilmiştir.

2009 yılında derslik yetersizliğinden dolayı İl Özel İdaresi kanalı ile Ek-3 derslik inşaatına (C blok) başlanmıştır. 2010-2011 yılından itibaren üç ayrı bina ile eğitim-öğretime devam edilmiştir.

4+4+4 zorunlu eğitim kapsamında okulumuz 2012-2013 yılından itibaren ilkokul ve ortaokul ayrılmıştır. Ancak bina yetersizliğinden ilkokul ve ortaokul aynı binalarda ikili öğretimle İlköğretim Kurumu olarak eğitim-öğretime devam etmiştir.

26 Aralık 2016 tarihinde Erkmen Ortaokulu'nun kendi binasına taşınması nedeniyle ortaokul tamamen ayrılmıştır. Bu tarihten itibaren Okulumuz normal öğretimle eğitim-öğretime devam etmektedir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi